X

Polecane

Dania sezonowe


Codzienne inne 
propozycje dań sezonowych
 


Polecamy Państwu menu dań sezonowych,
dań spoza głównego menu zawierające codziennie inne propozycje szefa kuchni.


Zupy

Pomidorowa

12.50 zł.


Dania główne

Giczka jagnięca
z ziemniakami z pieca i  młodą kapustą

60.00 zł 

Żeberka wołowe
na plackach zimniaczanych

56.00 zł.

Gołąbki z młodej kapusty
z mięsem w sosie pomidorowym

32.00 zł. 



xoś na słodko

Szarlotka
z pieca

19.00 zł.



Codziennie inny wybór dań.

 


Nowe weekendowe wiosenne menu

 

 

Nowe weekendowe  wiosenne menu


W weekendy zwykle chowamy główne menu do szafy i zapraszamy do degustacji dań
z naszego menu
przygotowanego specjalnie na ciepłe wiosenne weekendy ...






 

Zupy


Rosół
z kurczaka zagrodowego 
z makaronem jajecznym

19.00 zł.


Botwinka
z jajkiem

22.50 zł.
 

 

Dania główne

Kotllet schabowy alla Milanese z kością
panierowany w Grana Padano
z ziemniakami z pieca
podawany z młodą kapustą

45.50 zł.


Kofty wołowo-baranie z grilla       
z sałatką grecką
ziemniakami hasselback
i sosem sambal




63.00 z ł.


Kotlet drobiowy devolaille   
z brzoskinią i serem dojrzewającym
podawany z frytkami belgijskimi
i miksem sałat

46.00 zł.


Siekany stek wołowy    
na szparagach
zawijanych grillowanym boczkiem
z warzywami korzennymi
w sosie pieprzowym

61.00 .


Żebra wołowe  

w sosie własnym
z ziemniakami opiekanymi
i młodą kapustą

56.00 zł.


Medaliony z dzika
z sosem  ratatuj,
ziemniakami z cebulką
i marynowanymi buraczkami

58.00 zł.


Gulasz z jelenia  
z pomidorami,
czerwonym winem
na plackach ziemniaczanych
z kwaśną śmietaną

54.50 .
 


Sandacz 

na botwince
z blanszowanym groszkiem cukrowym

56.00 .


Dorada grillowana
z ziemniakami z pieca
i miksem sałat


59.00 .
 



Przystawki


Tatar wołowy
z cebulką,
ogórkiem kiszonym
z pieczywem podawany

41.50 zł.


Szparagi
w sosie winno-maślanym
z jajkiem sadzonym

30.50 zł.


 

Sałatki


Mix sałat
z polędwicą wieprzową
karczochami,
boczniakami
i szparagami

48.50 zł.


Mix sałat
z grillowanym halloumii
i szparagami

37.00 zł.



Do dań głównych m.in. 
- miód pitny trójniak podawany w gorącym pucharku w weekendowej cenie.




Menu dostępne w każdy wiosenny weekend.


Zapraszamy do naszego klubu gościa.
Uczestnictwo w klubie zapewnia otrzymywanie drogą mailową biuletynów informacyjnych z nowościami
oraz promocjami w naszej restauracji.


 

 

Zapraszamy

Życzymy smacznego.

Czym chata bogata ...

© Chata Polska 2017